top of page

Asiakkaat kertovat :

Tuula, 67 v.

Olen 67 v nainen. Ongelmanani on onnettomuuksien aiheuttama vinous kropassani mm. kipeä kylki ja polvi, missä on bakeryn kysta ja kulumaa. Se ei ei taipunut ”perhosasentoon”, eikä taakse peppuun. Kokeilin monia eri hoitomuotoja mm. Kiropraktikkoa, osteopatiaa, hierontaa jne. Aloitin myös kuntoharjoittelun, mutta sekään ei auttanut vinouteen, eikä kipeään polveeni. Olin Tiinan ratsastustunnilla, jonka jälkeen oli mahdollisuus saada siatsua. Päätin kokeilla, vaikka olin erittäin epäileväinen hoitoon, mikä kuulemma ei satu ja missä saa vain hyviä fiiliksiä. Asetuin ensin kylkiasentoon futonille ja luovutin kroppani Tiinan luotettaviin ja rauhallisiin käsiin. Hän keskittyi hoitamaan kipeää vartaloani, se tuntui hyvältä. Kävin välillä aivan unen rajamailla upeita kuvia katsellen ja nautin hoidosta. Kotiin tullessani oli helppo noudattaa ohjetta levosta. Olin hämmästynyt kun kokeilin illalla taivuttaa jalkojani. Kumpikin polveni toimi normaalisti, mitä oikea polveni ei ollut tehnyt yli vuoteen. Monen suuntainen vinoutenikin oli hieman suoristunut.
Kolmen hoitokerran jälkeen olen pärjännyt kokonaan ilman kipulääkkeitä ja myös ratsastus on sujunut ilman kipua.

Ehdin jo menettää toivoni ja ajatella, että terveyteni on menossa jyrkkää alamäkeä, enkä voi sille yhtään mitään, mutta sain siatsusta uutta uskoa, että pystyn elämään vielä pitkään normaalia, toiminnallista elämääni.

Anni, 41 v.

Ajatellessani Tiinan shiatsuhoitoa mieleeni tulevat seuraavat sanat:
* Laajeneminen
* Avautuminen
* Luottamus
* Rentoutuminen
* Eheytyminen
* Prosessi
* Käynnistäminen
Nämä kuvaavat sitä, kuinka trauman työstämisen keskellä väsynyt, jännittynyt, varuillaan oleva kehoni ja mieleni ovat saaneet kokea avautumista, hyväksyntää ja lempeää läsnäoloa Tiinan hoidon kautta. Hoidossa ymmärrys ei tapahdu sanojen vaan kosketuksen ja läsnäolon kautta. Tämä on ollut minulle tärkeä elementti oman prosessini eteenpäinmenossa, trauman integroitumisessa osaksi elämänkokonaisuuttani. Koen Tiinan käsittelystä apua myös arkipäivän jännityksiin. Se on kuin lempeä sauna, jonka vaikutus kestää viikkoja.

Riitta, 62 v.

 Keski-ikäisen monikremppaisen kohdalla hoito on helpottanut kiputiloja jaloissa ja niskassa. Lapaluiden käsittely auttoi pitkäaikaiseen sormien puutumiseen. Lonkkien liikeratojen avaaminen puolestaan paransi hurjasti ratsastusta, vaikutus istuntaan ja lantion liikkeeseen oli merkittävä. Shiatsu helpottaa olemistani ja liikkumistani.

bottom of page